De positieve kracht van ventilatie op COVID-19

Datum: 
ma, 10/05/2021 - 12:00 to 15:00
Waar: 
online
Dat COVID-19 een enorme impact heeft op de mensen op de werkplek is een feit. Vanuit Flanders’ FOOD en Fevia ism VITO, UGent en WTCB zijn we ervan overtuigd dat de expertise die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd rond “ventilatie” in onze smakelijke sector, een deel van de oplossing is om in te zetten op het positieve effect rond het “welzijn” van de medewerkers.

Dat COVID-19 een enorme impact heeft op de mensen op de werkplek is een feit.

Op de diverse landschapsbureau ’s, in de verschillende kleedkamers en refters, maar vooral in de diverse productieruimtes worden enorme inspanningen geleverd om de risico’s op besmettingen te beperken cfr de opgelegde maatregelen.

Vanuit Flanders’FOOD en Fevia ism VITO (Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling), UGent (Faculteit Ingenieurswetenschappen en architectuur) en WTCB (Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) zijn we ervan overtuigd dat de expertise die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd rond “ventilatie” in onze smakelijke sector, een deel van de oplossing is om in te zetten op het positieve effect rond het “welzijn” van de medewerkers op het werk in de productieruimtes, maar ook in de refters, kleedkamers, landschapsbureau's, sanitaire ruimtes, enz...

Vanuit een algemeen kader rond deze problematiek willen we haalbare cases, technieken en oplossingen aanreiken die een inspiratie kunnen geven voor uw diverse (werk)ruimtes binnen uw gebouwen.

Daarom organiseren we samen dit betalend (30,00  euro) online-event over alle sectoren heen om de expertise vanuit de voedingssector te delen.

Dit thema-event is één van de initiatieven van Flanders' FOOD in het kader van het Vlaio #Industriepartnership, voor bedrijven die meer inzicht willen verwerven.

Industriepartnerschap

PROGRAMMA:

Toelichting algemeen kader vanuit de sectorgids door Anke Grooten (Social Affairs Director) - Fevia

Toelichting door Marianne Stranger (Senior Reasearcher - Air Quality Measurements - Indoor Air Quality) - VITO

  • Ventileren en verluchten binnen een context van SARS-COV-2 preventie

Toelichting door Jelle Laverge (Hoofddocent Bouwfysica en Technische Installaties) - UGent

  • CO2 als ventilatie-indicator voor SARS-COV-2: een valse vriend?

Bedrijfsgetuigenis door Stefaan Van Engeland (Lead Safety Coördinator) - Milcobel

Bedrijfsgetuigenis door Maarten Deman (Business Development Manager) en Michel van der Linde (Consultant Energy & Process Engineering) - Synergo

  • Klimaatcomfort analyse en conceptontwerp klimatisering in industriële ruimtes

Bedrijfsgetuigenis door Els De Bie (Area Sales Manager BELUX) - Zehnder Clean Air Solutions

  • Maximale hygiëne tijdens en na Covid: waarom industriële luchtzuivering de sleutel kan zijn tot een boost voor uw bedrijf

Ook wij vanuit Flanders' FOOD kijken out-of-the-box naar duurzame oplossingen door een toelichting van een onderzoeksproject over de toepassing van luchtreiniging op basis van HEPA-filtratie in tafels nl. de coronatafel door Pascal Mannekens (Creatieve Ondernemer) - Bedking-Ergopolis

                           

PRAKTISCHE GEGEVENS

Datum: 
10/05/2021 - 14:00 - 17:00
Locatie: 
Online
Land: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD, Fevia, VITO, UGent en WTCB

INSCHRIJVING

Link: