Coronavirus in luchtstromen

Datum: 
di, 04/05/2021 - 08:00 to 09:30
Waar: 
online
Ventilatie met verse lucht is niet altijd mogelijk in bepaalde ruimtes. Hoe kan je in dat geval maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk in te perken? In het webinar van 4 mei ilustreren we welke maatregelen effectief zijn ter preventie van de verspreiding van het coronavirus en hoe deze in te zetten. Dit doen we door luchtstromen in beeld te brengen.

Het afgelopen jaar hebben we bij 3 voedingsbedrijven proeven gedaan om te kijken hoe luchtstromen aerosolen meenemen en andere werknemers zouden kunnen besmetten. Vooral in koude omgevingen waar lucht hergebruikt wordt, kan de concentratie aan besmettelijke aerosolen drastisch toenemen. Via Computational Fluid Dynamics was ILVO in staat om de luchtstromen in deze bedrijven te simuleren en zo inzichten te verwerven rond hoe bestaande maatregelen effectiever ingezet kunnen worden, en welke maatregelen er bovenop de bestaande maatregelen genomen kunnen worden. Met dit webinar willen we zowel voedingsbedrijven als spelers in de HVAC sector informeren.

Vanuit het project Venticoveat voorzien het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB), Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), de Belgische federatie van het vlees (FEBEV) en Flanders' FOOD informatie over het nut van het simuleren van luchtstromen in voedingsverwerkende productieomgevingen. Deze inzichten kunnen uw organisatie helpen in zowel de preventie van aërogene coronatransmissie, als het optimaliseren van luchtzuiveringsunits. Als u inzichten wilt verwerven over het modelleren van luchtstromen en hoe dit kan helpen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen,

Schrijf u dan hier in!

Praktische gegevens

Datum: 
04/05/2021 - 10:00 - 11:30
Locatie: 
online
Land: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD, ILVO, WTCB en FEBEV

Inschrijving